Yoga

Meditatie

Dans

Kinderen

Bij Mohini Yoga & Dans kunt u terecht voor

Yoga

Traditionele yoga is volgens de Indiase geschriften, hoofdzakelijk gericht op de balans van lichaam en geest. Het is een combinatie van strekken en ontspannen met bewustzijn voor de holistische gezondheid. Het is een algehele staat van wellness op alle niveaus van je lichaam: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Het heeft effect op de gezondheid van je gehele lichaam, en zelfs nog verder, op je bronnen, je omgeving en je relaties.

Meditatie

Door meditatie creëer je meer bewustzijn en krijg je meer controle over je geest. Mediteren is letterlijk het trainen van de geest of je gedachten (je mind). Het gaat om de verbinding van lichaam en geest. Net als sporten heeft je lichaam rust nodig. Voor je mind is het niet anders, mediteren is als rusten voor je mind, gedachten observeren en leren te begrijpen. Meditatie helpt voor het reduceren van stress en meer rust ervaren in je dagelijks leven.

Indiase dansen

Zoals Bharata Natyam en Bollywood. Bharata Natyam, ook gezien als vorm van yoga, met spirituele achtergrond, is een combinatie van muziek, handgebaren en gezichtsexpressie. Bollywood dansen (oorspronkelijk van Indiase films) zijn een mix van verschillende dansstijlen Deze vormen vooral vrolijk en swingende bewegingen. Dansen verhoogt o.a. concentratie, energie, conditie, lenigheid en geeft plezier.

Kinderen

Bewegen is gezond voor je kind, met fysieke en mentale voordelen, o.a. coordinatie, concentratie, lenigheid en meer energie. Op een speelse manier worden dans en yogalessen aangeboden. De Indiase cultuur en achtergrond leren kennen via de Indiase dansen (Bollywood/Bharata Natyam/mix). Lenig en sterk worden, meer zelfvertrouwen en rust in je hoofd krijgen door  yoga, spelletjes en ontspanningsoefeningen. 

Proefles

Wil je eerste een keertje proberen, boek een proefles voor maar €5,- en doe lekker mee.

Ervaar de spirit van India !

Workshops & optredens

Indiase Dansgroep Mohini & Yogastudio biedt lessen aan om de gezondheid van kinderen en volwassenen te verbeteren. Deze lessen omvatten Yoga, Meditatie en Indiase dansen. Dit wordt gedaan via theorie en praktijklessen. De Indiase cultuur geeft diverse handvatten om zelf aan de slag te gaan en/of onder begeleiding aan je gezondheid te werken. De lessen die worden aangeboden zijn toegankelijk voor alle culturen en groepen, tevens zijn privélessen & coaching mogelijk. 

Een centrum voor beweging, rust, persoonlijke ontwikkeling, ontmoetingen en activiteiten. Verdieping en spiritualiteit bereikbaar voor iedereen.

Dansgroep Mohini verzorgt inspirerende en wervelende optredens & workshops.
Ben je op zoek om iets gezelligs te doen? Heb je een feestje of wil je met een groep iets leuks doen? Wil je leerlingen van je school kennis laten maken maken met de Indiase cultuur? Via de Indiase dansen, Bharata Natyam en Bollywood filmdansen laten wij je op een toegankelijke manier kennismaken met India en de Indiase cultuur.

Wij verzorgen optredens en workshops, voor grote en kleine evenementen, instellingen, bedrijven en trouwerijen, als ook lessenseries en workshops voor scholen. Het aanbod van de diverse dansvormen en dansers maakt het mogelijk unieke optredens aan te bieden, afgestemd op jouw wensen, zodat je verzekerd bent van een spetterend ervaring.

Workshop Bollywood

Bharata Natyam tot Bollywood Dansen, het is een mix van verschillende dansstijlen, Bharata Natyam, Kathak, Hiphop, Salsa, Buikdans, Indian Contemporary etc. Tijdens deze workshop leert men basisstappen en bewegingen. Bewegen verschillende lichaamsdelen onafhankelijk van elkaar. Gezamenlijk leer je eerst een aantal basis Bollywood danspassen, waarna aan het einde van de workshop je samen een choreografie danst. Plezier en gezelligheid is verzekerd. Ervaar de vrolijkheid van het dansen.

 • Professionele begeleiding
 • Gebruik danssjaal en traditionele bindi’s
 • Ontvangst met Indiase thee en zoetigheid
 • Afsluiting; groepsfoto
 • Huur studio
 • Minimaal 10 personen

Optioneel, met meerprijs:

 • Indiase lunch/maaltijd
 • professionele fotograaf/videograaf
 • huur Indiase danskleding
 • workshop Sari draperen
 • workshop Indiase make-up
 • cadeautje voor de jarige persoon
 • extra aankleding voor de hoofdpersoon (bijvoorbeeld bij een vrijgezellen- of verjaardagsfeest) als bollywood-danser(es)
 • Locatie: De workshop kan plaatsvinden in de sfeervolle ingerichte studio of op een door de opdrachtgever aangewezen locatie.
Workshop Scholen

Dansworkshop voor Scholen

De Indiase cultuur leren kennen op een speelse manier via een workshop Indiase Dans., voor jongens en meisjes. De kinderen gaan lekker swingen en even zweten. Verder wordt er uitleg gegeven over India, de cultuur, de dansen, Bollywoodfilms en meer relevante achtergrond. Natuurlijk is er ruimte voor vragen stellen

 • Dansen: bewegen op Bollywood filmmuziek en dansen met sjaaltjes.
 • Uitleg over India en zijn cultuur
 • Voor een klas
 • Workshop van 1 tot max 2 uur.

Neem contact op voor meer info!

Workshop Kinderfeestje

Dansworkshop voor Kinderfeestje

Bezorg uw kind een onvergetelijke dag in exotische sferen. Houd uw kind van verkleden, dansen en opzwepende muziek, dan is een Indiase middagje als Bollywoodsterren precies wat u zoekt.

 • Dansen: bewegen op Bollywood filmmuziek en dansen met sjaaltjes.
 • Opmaken: indiase make up. Even opgemaakt worden tot een bollywood filmster
 • Kleine verrassing voor de jarige
 • Min. 10 kinderen
 • Workshop van max. 2 uur.

Neem contact op voor een programma op maat!

Wil je meer informatie over onze workshops en optredens

Mohini_yoga_dans_logo

Onze nieuwste berichten!

Nieuws & Blog 

Mantra’s zingen

Samen de vreugde en Stilte opzoeken via de helende klanken die resonseren met je hart. Ontdek de kracht van Mantra en ervaar de verstilling in jou! Je bent welkom om vrijdag 29 sept mee te luisteren en/of zingen. We starten om 19.30. Inloop vanaf 19.15. Locatie:...

Lees meer
Performance and workshops at schools

Performance and workshops at schools

Indian Dance- Bollywood- Bharata Natyam .Performance at ISE EindhovenClasses Wednesdays- Thursdays- Saturdays ; workshops - performancesMore info www.mohini.nl , info@mohini.nl#mohini #Eindhoven #indiandance ##puurindia #Bharatanatyam #bollywood #yogaeindhoven...

Lees meer

Proefles

Wil je eerste een keertje proberen, boek een proefles voor maar €5,- en doe lekker mee.

Adres

Sint Trudostraat 10
5616 GB Eindhoven,

 

Telefoon

+31 (0) 647440447

Faq | Algemene voorwaarden | Privacy policy