Indiase Kookworkshops – op aanvraag

Kookworkshops en Cursussen

Proef de subtiele smaken van de Indiase keuken tijdens de Ayurvedische – Indiase – Vegan Kookworkshops.
Ben je op zoek om iets gezelligs te doen? Heb je interesse in de Indiase keuken of wil je gezellig samen in de keuken staan en iets nieuws leren? Op aanvraag worden de kookworkshops gegeven aan groepen.

 

Ayurvedische Kookworkshop

Samen gezellig koken en de principes van Ayurveda uitgelegd krijgen en van de maaltijd genieten. Je krijgt handvatten om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Op de zaterdagmiddag van 16.00-20.00 in Eindhoven. Wij verzorgen kookworkshops op aanvraag voor 8-16 personen. Neem contact op voor meer info!

 

Ayurvedische kookworkshop

Kookcursussen ter verdieping

Dit biedt de mogelijkheden om verder te verdiepen in de Ayurveda of een thema verder uit te werken, zoals bijvoorbeeld de kruidenwerking. Afhankelijk van het thema en de inhoud zijn dit 4-6 lessen. Op aanvraag wordt dit voor groepen verzorgd.

Info Ayurvedische keuken

Voeding en levensstijl staan centraal in de Ayurvedische filosofie. Ayurveda is een eeuwenoude traditionele Indiase natuurgeneeskunde, die letterlijk ‘levenskennis’ of ‘inzicht in het leven’ betekent. Door het volgen van een eenvoudige Ayurvedische levensstijl kunt u in balans blijven in tijden van stress en kunt u een staat van optimaal welzijn behouden. In de workshops gaan we aan de slag met principes uit de ayurveda en krijg je praktische tips om heerlijke Ayurvedische maaltijden te bereiden. Je leert wat vegetarisch koken in kan houden en je maakt kennis met het kruiden/ specerijen gebruik vanuit de Ayurveda. We maken gebruik van recepten uit India, maar deze principes zijn ook toepasbaar in de Westerse keuken.

In de workshops worden de principes behandeld:

  • menstypen (Kapha, Pitta en Vata) en welke kenmerken horen daarbij
  • Wat zegt dat over de voeding en waar kun je rekening mee houden om de voeding op jouw type af te stemmen
  • richtlijnen rondom het koken en eten van een maaltijd.
  • het gebruik van kruiden/ specerijen.

Gezamenlijk bereiden we een Ayurvedische maaltijd. Deze wordt daarna gezellig samen opgegeten. Na afloop heb je theoretische en praktische handvaten om in je eigen keuken aan de slag te gaan met Ayurvedisch koken.

Andere mogelijkheden voor workshops zijn o.a. Indiaas koken, Surinaams koken, Indiase snacks of Indiase zoetigheden.