Ayurvedische – Baby massage

velillos-951623_1920

Neem tijd voor jezelf met een luxe massage met warme olie. Neem contact op om een afspraak te maken in Eindhoven (alleen voor vrouwen). Of een ontspannende massage voor je baby.

Ayurvedische Massage

Ayurvedische Massage is een heerlijke ontspannende massage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme heilzame olie uit India. Afhankelijk van wat je lichaam nodig heeft, wordt je gemasseerd, wat zorgt voor een totale ontspanning van lichaam en je geest tot rust brengt.

Wat is Ayurveda?

De betekenis van het woord Ayurveda ‘inzicht van het leven’ (ayur betekent leven, veda staat voor weten, zien). Ayurveda is de oudste methode ter wereld voor het behoud van de gezondheid en het voorkomen en bestrijden van ziekte. Iedereen kan een Ayurvedische massage ondergaan.

Waarom Ayurvedische massage?

Ayurvedische massage heeft tot doel lichaam en geest in balans te brengen of te houden. Een massage draagt er onder andere toe bij dat opgehoopte afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten.De huid wordt overgoten met warme olie en dat bewerkstelligt een overweldigend effect. De warme geneeskrachtige oliën (40 graden) dringen diep in de huid en “weken” de afvalstoffen (ama) los waardoor er een betere ‘doorstroming’ in het lichaam kan plaatsvinden, en men zich fitter, frisser en krachtiger voelt.

Wat doet een Ayurvedische massage nog meer?

De kruidenolie heeft een smerende en medicinale werking. Deze massage-vorm werkt zodoende preventief, maar ook curatief. Regelmatige massage voorkomt huid-problemen, verhoogt het uithoudingsvermogen, verhoogt de werking van het immuunsysteem en werkt positief op de spieren, botten, bloedsomloop, het lymfestelsel en de zenuwen. Deze vorm van massage kenmerkt zich ook door het feit dat er rekening wordt gehouden met de constitutie van de persoon.

Het therapeutische effect van een massage betreft zowel het reinigen, ontspannen, voeden en balanceren van het fysieke lichaam, de emotionele toestand. Het stimuleert het zelfregulerende en zelfherstellende vermogen van het lichaam en draagt o.a. bij aan:

  • het activeren van het lymfesysteem en de bloedsomloop
  • het bestrijden van stress, vermoeidheid en slapeloosheid
  • de bewustwording, harmoniseren en vitaliseren van het lichaam
  • verlichting van de spierspanning
  • het opruimen van de afvalstoffen Tijdens het masseren maak ik gebruik van een hoogwaardige Ayurvedische oliën.

Het uiteindelijke doel van Ayurvedische massage is om meer in balans te komen met je eigen constitutie. Dit kun je ondersteunen via voeding en reinigingskuren. Voor het bepalen van je specifieke persoonlijke constitutie of type, verwijs ik je door naar een Ayurvedische geneesheer.

Praktisch Informatie

De massage behandelingen vinden in Eindhoven plaats. Er wordt alleen op afspraak gemasseerd.

NOTE: De massages zijn voor vrouwen.  Ik kan u (mannen) wel doorverwijzen naar andere massage-therapeuten.

 

Baby Massagebabymassage-1

Babymassage is om te ontspannen, het contact te versterken en om jou en je kindje handvatten te bieden die kunnen helpen bij  onrust en krampjes. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een basisolie.

  • Minder krampjes
  • Betere nachtrust voor de baby en voor jou
  • Verbinding met je baby

Ayurvedische massage