Danslessen

Indiase Danslessen – Bharata Natyam – Bollywood – Bollyrobics – Natya-Yoga

Intensieve danslessen, verdiepende lessen, lekker bewegen op muziek en rustigere lessen, met handgebaren, lichaamshouding en gezichtsexpressies. Voor beginners en gevorderden, en voor kinderen en (jong) volwassenen, worden diverse stijlen aangeboden. De basis van de diverse dansstijlen is de Bharata Natyam.

Bent u geinteresseerd in een Indiase dansvoorstelling, workshops en/of Indiase Danslessen, neem dan contact met ons op!

Dansen is bidden met de benen;
Marcheren is vloeken met de voeten. – citaat Wim Kan

Bharata Natyam

Bharata Natyam is de klassieke Tempeldans uit het zuiden en wordt gezien als een vorm van Yoga. Zij vindt haar oorsprong in de Natya Shastra geschreven door Bharata. De Natya Shastra wordt de vijfde Veda genoemd en vertelt o.a. over de theorie van dans, drama en muziek. Deze komt voort uit de 4 veda’s: Rigveda, Yajurveda, Samaveda en Arthaveda.

Bharata Natyam heeft veel dimensies, zoals lichaamsbewegingen, gezichtsuitdrukkingen (Abhinaya), handgebaren (hasta’s/mudra’s), voetenwerk, ritme, muziek en dans poetry. Vroeger uitgevoerd door Devadasi’s in de tempels, hedendaags een podiumkunst en de meest uitgevoerde dansstijl van India over de hele wereld. Bharata Nataym sterkste kracht is de mogelijkheid om je uit te drukken via emoties, en dit gevoel over te brengen aan het publiek.

danslessen Bharata Natyam

Bollywood filmdansen

Filmdansen vinden hun oorsprong in de belangrijke filmindustrie van Bombay: Bollywood. Ze zijn bijzonder vrolijk en hebben vaak de liefde als thema. De basisbewegingen vinden hun oorsprong in klassieke dansen en volksdansen.

danslessen bollywood filmdansen

Bollyrobics

Indiase danselementen uit bekende bollywoodfilms, samengevoegd tot een meeslepende, zweetdrijvende en vrouwelijke choreografie: Bollyrobics is een nieuwe soort workout, die de training van coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen met vrouwelijkheid verbindt. Een vuurwerk van kleuren, beats en beweging. Vrolijk, meeslepend en zinnenprikkelend. Er wordt met de handen en heupen en op blote voeten betoverend gedanst.

 

Natya-Yoga

Natya Yoga is een mengeling van Yoga en Dans en bestaat uit veel leuke oefeningen en bewegingen. Van die oefeningen word je sterk en soepel, krijg je meer evenwicht en een betere coördinatie. Door te dansen werk je aan je spierkracht, je uithoudingsvermogen en flexibiliteit.

Dans en Yoga hebben als overeenkomst het zoeken naar evenwicht, balans, het opbouwen van kracht, ontwikkelen van flexibiliteit/souplesse en focus. Dit komt samen in de bewegingen.

Heerlijk om op de muziek bewegen en ondertussen je spieren stretchen.

Hatha yoga