Nieuwsbrief Mohini-Omkara – Januari 2018

Persoonlijk


Als eerste wens ik je een inspirerend,
gelukkig & gezond 2018 toe!

 

Graag wil ik jullie informeren van de activiteiten bij studio Omkara en mijn passie met je delen. Na mijn yogaretraite in de Himalaya afgelopen jaar heb ik het meeste kunnen laten bezinken. De boodschap van onze Guruji Swami Yogananda en Swami Brahmrishi Vishvatma Bawra is:

‘Come to learn, go to serve’

Dit is een belangrijke boodschap voor mij.

Na het volgen van lessen, workshops, retraites, summer courses, opleidingen en 4 maanden intensieve studie-sabbatical in de afgelopen 20 jaar, voel ik dat het tijd is om te werken aan ‘Go to serve’. Deze kennis uit India wil ik graag met je delen, via de reguliere lessen. Maar ook via verdiepingslessen, workshops, cursussen en optredens.

In de volgende nieuwbrieven zal ik meer vertellen over de yogaretraite.

Neem een kijkje in de agenda en ik hoop je binnenkort te mogen ontmoeten!

 

 

Acties


De maand januari en februari 2018:  Gratis proefles
Dit is geldig voor nieuwe leden

Om het  10 jarig bestaan te vieren:  2 voor de prijs van 1
Kom meedoen met yoga en/of danslessen. 4 lessen voor 2 personen,
ipv €80,- , nu maar €40,-
Geldig tot de zomervakantie!

 

Hatha YogaWe zijn dit jaar succesvol gestart met een inspirerende verdiepings Yogales van 2 uur, zaterdag 6 januari. Tijdens deze les zijn we na de asana’s (oefeningen), met de focus op het 3e chakra, pranayama (ademhalings-oefeningen), meditatie,  gestart met de yogafilosofie. De eerste basis is uitgelegd over het 8-voudig pad van Patanjali, waarbij kort de Yama’s en Niyama’s zijn toegelicht.

De volgende Verdiepingsles wordt gegeven na de Carnaval, op zaterdag 17 februari van 9.00-11.00. In deze les is er aandacht voor het 4e chakra en gaan we de Yama’s en Niyama’s behandelen.

Tijdens de wekelijkse lessen wordt aandacht besteedt aan de Chakra’s. Momenteel zijn we bezig met het 3e Chakra, Manupura  oftewel zonnevlecht chakra. Deze staat voor de wilskracht en je energie. De oefeningen voor het 3e chakra helpen o.a. om je kern te verster ken.

 De opbouw is dat iedere periode één chakra centraal staat, zodat we tot de zomervakantie in alle chakra’s hebben verdiept. Tevens is het positief effect van yoga dat het je gezondheid verbetert, je krachtiger en leniger voelt worden en helpt om je mind tot rust te laten komen.

 

 

Indiase Dans – Bollywood &  Bharata Natyam


 

Jongeren/ Volwassenen

De Indiase dansen, met name Bharata Natyam  en de Bollywood dansen zijn zo rijk met zijn ritmes, handgebaren (mudra’s) en lichaamsbewegingen en vol energie, dat ik enthousiast ben dat we zaterdag met een nieuwe groep kunnen starten.

Vanaf zaterdag 13, 20, 27 januari en 3 februari 11.45-12.45 Kennismakingslessen – start de Beginnersgroep met de focus op Bollywood filmdansen.
Later instromen dit seizoen is ook mogelijk!

 

 

 

 

Bij voldoende interesse zal er een Beginnersgroep Bharata Natyam, de klassieke Zuid Indiase tempeldans starten op woensdag van 18.00-19.00. Je kunt mailen naar info@mohini.nl om je aan te melden en op de lijst te zetten.

 

Kinderen

Op de vrijdagen 12, 19, 26 januari en 2 februari van 16.15-17.15 Kennismakingslessen – kunnen kinderen vanaf 5+ starten met Indiase Dans – Bharata Natyam & Bollywood voor kinderen.

Meld je aan voor een gratis proefles voor kinderen.
Later instromen dit seizoen is mogelijk!

 

Gezondheid in je handen – gestreste situatie


Met je handen en vingers kun je oefeningen doen die je gezondheid positief beïnvloeden of verbeteren. Je kunt vingerbewegingen doen op vele momenten van de dag, als je staat te wachten, in de auto meerijdt, tv kijkt of leest, en als je je in een gestreste situatie bevindt.

Hand-oefening tegen Hoofdpijn

Deze oefening is toe te passen als je hoofdpijn hebt, maar ook preventief te gebruiken.

Met je rechterhand: plaats je duim, wijs- en middelvinger  tegen elkaar aan.

Met je linkerhand: plaats je duim op de zijkant van het derde middelvingerkootje en je ringvinger op de duimwortel.

Tijdsduur: 7 minuten uitvoeren, 2x op een dag, met minimaal 7 minuten tussen de oefening.

NB. Belangrijk is om de tijdsduur en frequentie/regelmaat aan te houden om het effect te bereiken van de oefeningen.

 

Kookworkshops – Ayurvedisch & Indiaas


Kookworkshops

Proef de subtiele smaken van de Indiase keuken tijdens de Indiase/ Ayurvedische kookworkshops. Met de workshop leer je lekker vegetarisch te koken. Gezellig samen koken, maar ook praktisch tips krijgen die je niet uit de boeken kunt halen. Iedere workshop staat één thema centraal. Thema’s die behandeld worden zijn: Indiaas koken voor Vegans/ met curries / dahls / toetjes.

NB: Bij inschrijving voor 3 workshops – 15% korting!

Bij een groep kan het thema in overleg worden gekozen.
Kookworkshops zijn tevens geschikt voor teambuilding, bedrijfsuitjes en/of vrijgezellenfeestjes.
Zoek je meer verdieping , dan is de Ayurvedische kookworkshop van 4 of 6,5  uur voor groepen mogelijk. Mail voor meer info.

 

Cursussen

Regelmatig zullen er verdieping kookcursussen van 4 avonden worden  aangeboden (op de di/vrijd/weekend) van 1,5 uur..in de Ayurveda. Dan kun je je verder verdiepen in de basis van Ayurveda, de dosha’s (constituties) of de kruidenwerking.

 

 

 

Meer informatie lees je in de komende nieuwsbrieven  en op de website.
Heb je interesse, mail dan naar info@mohini.nl ovv kookcursus.
Bij voldoende aanmeldingen, kunnen we eerder van start gaan.

 

Optredens, voorstellingen en workshops


Heb je een feestje of wil je met een groep iets leuks doen. Dansgroep Mohini verzorgt inspirerende en wervelende optredens op het gebied van de Indiase Dansen, Bharata Natyam en Bollywood filmdansen.

Wij verzorgen optredens en workshops voor grote en kleine gelegenheden, verjaardagen, festivals, teambuilding, vrijgezellenfeesten en trouwerijen,
als ook voor instellingen en bedrijven.

Mail voor meer info naar info@mohini.nl

 

Ruimten huren


Het is mogelijk de sfeervolle ruimten te huren voor o.a. yoga, dans, bewegingsactiviteiten, lessen/opleidingen, workshops en lezingen, individuele (coach) gesprekken, massages.

Tevens is het mogelijk de ruimte te huren, met gebruikmaking van het aanbod (lessen, workshops, optredens) van Yogastudio Omkara en Dansschool Mohini.

NB:. In de avonden en weekends zijn er meerdere ruimten te huur!

 

 

 

Hartelijke groeten,