Wie is Mohini

Mohini N. Shah is professioneel danseres in Indiase dansen (Bharata Natyam, Bollywood filmdansen) en tevens een inspirerende yogadocente. Zij is een teamplayer en heeft veel podium ervaring en ruim 15 jaar ervaring in lesgeven.

Mohini N. Shah, geboren in 1971, komt oorspronkelijk uit Bombay en is opgegroeid in Nederland. Van haar vijfde tot haar vijfentwintigste heeft zij diverse dansstijlen beoefend, waaronder ballroom, latin, flamenco, streetdance, rock&roll, Argentijnse tango, internationale volksdansen en capoeira.
Mohini is in India gestart met lessen Bharata Natyam en Mohini Attam. De lessen Bharata Natyam en andere Indiase dansvormen (Bollywood filmdansen, volksdansen, Asian underground) heeft zij in Nederland voortgezet bij dansschool Madhoerie, in Nijmegen. In de afgelopen jaren heeft zij frequent opgetreden met de dansschool. Dit bleef niet beperkt tot theaters en multiculturele festivals in Nederland, met hen heeft zij ook opgetreden in Chennai, Bangalore (India) en Paramaribo (Suriname) . Een kleine greep uit haar activiteiten als danseres; ‘Indian Dreams’ uitgevoerd in verschillende grote steden, het Hindoestaanse Filmfestival in het Lucent Danstheater, diverse TV optredens bij OHM (Holi, Diwali, 10-jarig bestaan), ‘Ticket to India – Pitstop in the Orient’ meerdere malen uitgevoerd en ‘Wedding Invitation’.

Mohini wil haar kennis en gevoel over de Indiase cultuur overdragen aan anderen. Na haar Arangetram in 2006 is Mohini gestart met geven van lessen aan kinderen en volwassenen. Tevens geeft ze optredens en workshops. Bharata Natyam behoort tot een van de klassieke tempeldansen van het zuiden van India. Zij kent een traditie van ongeveer 3000 jaar. Volgens de Natya Shastra is het tevens een Yogavorm.

Gedurende  haar dansopleiding heeft zij 10 jaar yoga workshops en verdiepingen gevolgd bij en daarna verder verdiept via de Dynamische Yoga Lerarenopleiding bij yogaschool Ron van der Post. Deze opleiding is verbonden aan een levende yogatraditie in India, Brahmrishi Yoga Training College in Chandigarh. Mijn yogaroots liggen daardoor in India. Ik ben opgeleid in de traditie van Brahmrishi Vishvatma Bawraji, met het motto “Wisdom – Love – Service”. Praktsich wordt dit vertaald in de woorden ‘Come to learn and go to serve’. 

Voor verdere verdieping worden regelmatig yoga retraites en workshops gevolgd bij diverse docenten en yogafestivals.

Verder geef ik yogalessen  en kinderyoga in Eindhoven.

Naast haar activiteiten als danseres en yogadocente is zij  momenteel niet-praktiserend Ayurvedische Massage Therapeut. Zij heeft haar opleiding gevolgd aan de Hogeschool Ayurveda Geneeskunde bij Robert H. Swami Persaud.

Sinds 2011 is Mohini betrokken bij de International Vedanta Society (IVS) en is ze zich in de loop der jaren meer gaan verdiepen in spiritualiteit.

Mohini is tevens een enthousiaste kok. Naast de Nederlandse en Indiase keuken heeft zij zich verdiept in Ayurvedisch koken. Ayurveda betekent kennis van het leven en vormt de basis van de diverse activiteiten, waarop o.a. de yoga, dans en massage is gebaseerd, met als resultaat een goede balans te behouden Zij verzorgt geregeld (Ayurvedische) kookworkshops, samen met collega-koks of kookt voor grotere groepen waarbij bewustwording centraal staat.

Proefles

Wil je eerste een keertje proberen, boek een proefles voor maar €5,- en doe lekker mee.

Adres

Sint Trudostraat 10
5616 GB Eindhoven,

 

Telefoon

+31 (0) 647440447

Faq | Algemene voorwaarden | Privacy policy