Over ons

Over ons

Dansschool Mohini streeft ernaar traditionele yoga, meditatie en dans door te geven aan de studenten, waarbij de kwaliteit en dansen vanuit het hart voelbaar zijn. Dit wordt gedaan via theorie en praktijklessen. De rijke kennis van de Indiase cultuur overdragen, te laten ervaren en te behouden staan centraal.

Docent Yoga & Dans
Mohini N. Shah is professioneel danseres in Indiase dansen (Bharata Natyam, Bollywood filmdansen) en tevens een inspirerende yogadocente. Zij is een teamplayer en heeft veel podium ervaring en ruim 15 jaar ervaring in lesgeven.

Mohini N. Shah, geboren in 1971, komt oorspronkelijk uit Bombay en is opgegroeid in Nederland. Van haar vijfde tot haar vijfentwintigste heeft zij diverse dansstijlen beoefend, waaronder ballroom, latin, flamenco, streetdance, rock&roll, Argentijnse tango, internationale volksdansen en capoeira.
Mohini is in India gestart met lessen Bharata Natyam en Mohini Attam. De lessen Bharata Natyam en andere Indiase dansvormen (Bollywood filmdansen, volksdansen, Asian underground) heeft zij in Nederland voortgezet bij dansschool Madhoerie, in Nijmegen. In de afgelopen jaren heeft zij frequent opgetreden met de dansschool. Dit bleef niet beperkt tot theaters en multiculturele festivals in Nederland, met hen heeft zij ook opgetreden in Chennai, Bangalore (India) en Paramaribo (Suriname) . Een kleine greep uit haar activiteiten als danseres; ‘Indian Dreams’ uitgevoerd in verschillende grote steden, het Hindoestaanse Filmfestival in het Lucent Danstheater, diverse TV optredens bij OHM (Holi, Diwali, 10-jarig bestaan), ‘Ticket to India – Pitstop in the Orient’ meerdere malen uitgevoerd en ‘Wedding Invitation’.

Mohini wil haar kennis en gevoel over de Indiase cultuur overdragen aan anderen. Na haar Arangetram in 2006 is Mohini gestart met geven van lessen aan kinderen en volwassenen. Tevens geeft ze optredens en workshops. Bharata Natyam behoort tot een van de klassieke tempeldansen van het zuiden van India. Zij kent een traditie van ongeveer 3000 jaar. Volgens de Natya Shastra is het tevens een Yogavorm. Na de dansopleiding heeft zij zich verder verdiept in de Dynamische Yoga Lerarenopleiding bij yogaschool Ron van der Post. Voor verdere verdieping worden regelmatig yoga retraites en workshops gevolgd bij diverse docenten en yogafestivals. Naast haar activiteiten als danseres en yogadocente is zij Ayurvedische Massage Therapeut. Zij heeft haar opleiding gevolgd aan de Hogeschool Ayurveda Geneeskunde bij Robert H. Swami Persaud. De behandelingen die worden gegeven zijn ter ontspanning of kunnen klachten verminderen. Geregeld volgt zij bijscholingscursussen om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. Sinds 2011 is Mohini betrokken bij de International Vedanta Society (IVS) en is ze zich in de loop der jaren meer gaan verdiepen in spiritualiteit.
Mohini is tevens een enthousiaste kok. Naast de Nederlandse en Indiase keuken heeft zij zich verdiept in Ayurvedisch koken. Ayurveda betekent kennis van het leven en vormt de basis van de diverse activiteiten, waarop o.a. de yoga, dans en massage is gebaseerd, met als resultaat een goede balans te behouden Zij verzorgt geregeld (Ayurvedische) kookworkshops, samen met collega-koks of kookt voor grotere groepen waarbij bewustwording centraal staat.